ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Wishbone Ash - Argus (1972)




Η αγγλική αυτή μπάντα δημιουργήθηκε το 1969 και ο πρώτος δίσκος τους κυκλοφόρησε το 1970. Ήταν πρωτοπόροι στην χρησιμοποίηση δύο κιθαριστών, που αργότερα αντέγραψαν μπάντες όπως οι Thin Lizzy και οι Iron Maiden. Οι πρώτες τους δουλειές είναι μια μίξη progressive rock (αν και δεν χρησιμοποιούσαν συνθεσάιζερ) με στοιχεία folk.
Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι γραμμές του μπάσου οι οποίες δεν ακολουθούν τις κιθάρες αλλά είναι ανεξάρτητες, δίνοντας μια βαθύτερη διάσταση στα τραγούδια του δίσκου. Προσέξτε ειδικά το τραγούδι 'Sometime World'. Επίσης άξια προσοχής είναι τα εναλλασσόμενα σόλα με τις όμορφες μελωδίες των δύο κιθαριστών. Αξίζει της προσοχής το ταυτόχρονο σόλο στο τραγούδι 'Throw Down the Sword' όπου παίζουν διαφορετικές νότες αλλά παρ' όλα αυτά αγγίζουν την τέλεια αρμονία. Ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα που σπάνια το συναντάμε στην μουσική. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι στίχοι τους. Αν θέλετε κοιτάξτε το τραγούδι "Warrior" (Πολεμιστής).

Είναι ένας δίσκος που αξίζει να ακουστεί πολλές φορές αφού όλα τα τραγούδια του είναι πολύ καλά δομημένα, μελωδικά, με πολλές αλλαγές σε ρυθμούς που τα κάνουν να μην γίνονται ποτέ βαρετά και απορρέουν μια ατμοσφαιρική, σχεδόν μυστικιστική αίσθηση.
Ο δίσκος αυτός του 1972, είναι ένα διαμάντι στη συλλογή οποιαδήποτε οπαδού της proggressive rock σκηνής.


Side one 
 "Time Was" – 9:42 (Lead vocals – Ted Turner, Martin Turner) 
 "Sometime World" – 6:55 (Lead vocals – Martin Turner, Andy Powell) 
 "Blowin' Free" – 5:18 (Lead vocals – Martin Turner, Andy Powell, Ted Turner) 

Side two 
 "The King Will Come" – 7:06 (Lead vocals – Martin Turner, Andy Powell) 
 "Leaf and Stream" – 3:55 (Lead vocals – Martin Turner) 
 "Warrior" – 5:53 (Lead vocals – Martin Turner, Andy Powell) 
 "Throw Down the Sword" – 5:55 (Lead vocals – Martin Turner, Andy Powell)



 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου