ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Flamma Flamma


 

Flamma Flamma (The Fire Requiem) - Nicolas Lenz


To Flamma Flamma αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας The Accacha Trilogies. Τα άλλα δύο είναι το Terra Terra (1999) και το Amor Aeternus (2005). O Βέλγος Nicolas Lenz δημιούργησε μια σύγχρονη όπερα με στοιχεία θρησκευτικής, παγανιστικής, ανατολίτικης, ροκ ατμοσφαιρικής μουσικής. Δεν υπερβάλλουμε αν πούμε ότι είναι κάτι ιδιόμορφο, ιδιαίτερο και πρωτότυπο.

Η σύνθεση, παραγωγή και χρηματοδότηση έγινε από τον ίδιο τον δημιουργό. Αλλά η αναγνώριση έγινε όταν η Sony αγόρασε τα δικαιώματα το 1994 για την παγκόσμια διανομή. Για την δημιουργία του συνέβαλλαν ορχήστρα, χορωδίες, 6 τραγουδιστές όπερας σε συνδυασμό με τονικότητες 3 ρινικών τραγουδιστριών.

Οι στίχοι και οι τίτλοι είναι στη λατινική γλώσσα και δείχνουν την πρόθεση του Ν. Lenz να δημιουργήσει μια φιλοσοφική δουλειά. Ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις ότι "η ιστορία πίσω από την τριλογία είναι ότι κάποιοι εκκεντρικοί θεοί αποφασίζουν τρεις φορές να επισκεφτούν τη γη. Δεν υπάρχει άλλος λόγος από το να διασκεδάσουν. Οι θεοί είναι γοητευμένοι από τη ζωή των θνητών αλλά και την συμπεριφορά τους, ειδικά από τις αντιδράσεις τους σε δραματικά γεγονότα της ζωής όπως ο θάνατος, η γέννηση και η αγάπη. Έτσι μιμούνται τους θνητούς ώστε να νιώσουν κυριολεκτικά πως είναι να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τις ανθρώπινες διαθέσεις, αδυναμίες, χαρές και λύπες. Ο τροχός της ζωής προφανώς εντυπωσιάζει τους θεούς, αφού οτιδήποτε περιορισμένο στο χρόνο γίνεται πολύ πιο έντονο και αυτοί δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους περιορισμούς. Είναι γεγονός ότι ο θάνατος παραμονεύει σε κάθε γωνία, δημιουργεί φόβο και άγχος φυσικά, αλλά δίνει και το απαιτούμενο κουράγιο στους θνητούς ώστε να μπορέσουν να κάνουν κάτι στο χρόνο που τους δόθηκε."

Υπάρχουν δύο εκδοχές της τριλογίας: η στούντιο και η ζωντανή. Η ζωντανή (εντελώς ακουστική) είναι πιο πολύπλοκη μουσικά σε ρυθμό και τονικότητες, ενώ περιλαμβάνει και μια θεατρική παράσταση. 

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε μια εκδοχή ενός τραγουδιού όπως γυρίστηκε από το ΜΤV.




Όλα τα τραγούδια του δίσκου μπορείτε να τα απολαύσετε εδώ.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου