ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ευτυχία και μυαλό.

Σημ. Και τα δύο βίντεο είναι υποτιτλισμένα στα ελληνικά. (Επιλογή από το σχετικό πεδίο.)

Τι είναι ευτυχία, και πώς μπορούμε να την κερδίσουμε? Ο Matthieu Ricard, ένας βιοχημικός που έγινε Βουδιστής μοναχός, λέει ότι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας σε συνήθειες ευημερίας γεννώντας μία αληθινή αίσθηση γαλήνης και πληρότητας.


Translated into Greek by Ioannis
Mavroidis




Η Τζιλ Μπόλτι Τέηλορ είχε μια ερευνητική ευκαιρία που λίγοι μελετητές του εγκεφάλου θα ευχόντουσαν να έχουν. Έπαθε ένα σοβαρό εγκεφαλικό και παρακολούθησε τον εαυτό της καθώς οι λειτουργίες του εγκεφάλου της, η κίνηση, η ομιλία, η αυτοσυνείδηση, σταματούσαν μία μία. Μία εκπληκτική ιστορία.


Translated into Greek by Theodora
Apostolopoulou



« PREV
NEXT »

4 σχόλια

  1. "να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας σε συνήθειες ευημερίας γεννώντας μία αληθινή αίσθηση γαλήνης και πληρότητας" νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο όσο δύσκολο κι αν είναι και βέβαια να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε είναι πιστεύω μια καλή αρχή, Καλημέρα και καλή εβδομάδα ιπτάμενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι πολύ καλό ξεκίνημα Silena η αποδοχή του εαυτού μας. Όσο δεν τον αποδεχόμαστε είμαστε χωρισμένοι από την ανθρωπότητα. Όπως ο εγκέφαλος στο δεύτερο βίντεο.

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρασα να πω μια καλησπέρα!
    Όλα καλά;
    Εδώ καλά.
    Το αυτό επιθυμούμε και δι' υμάς!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Kerato,
    σ' ευχαριστώ που με σκέφτεσαι και χάρηκα που είχα νέα σου! Αυτό σημαίνει ότι τέλος οι εξετάσεις και όλα πήγαν καλά; Χαίρομαι διπλά τότε!

    Φιλιά και να περνάς καλά. Θα τα πούμε μέσω yahoo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή