ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

The Baby Huey Story - The living legend (1971)



Σήμερα ένα μουσικό διαμάντι ελάχιστα γνωστό. The Baby Huey Story: The Living Legend είναι η μοναδική δουλειά του Baby Huey (James Ramey, 17.8.1944 –  28.10.1970) που έχει κυκλοφορήσει. Έγινε από ηχογραφήσεις που είχαν γίνει πριν το θάνατό του και κυκλοφόρησε το 1971.

Σε αντίθεση με το παρατσούκλι του ο τραγουδιστής των "Baby Huey & the Babysitters" ήταν 160 κιλά και 1,85μ. ψηλός. Το βάρος του οφείλονταν σε διαταραχές αδένων. Παρά το βάρος του οι ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος ήταν γεμάτες ενέργεια και ο ίδιος θύμιζε τον James Brown στα νιάτα του. Πέθανε στο μέσο των ηχογραφήσεων από καρδιακή προσβολή το 1970 πιθανότατα λόγω του υπερβολικού του βάρους (είχε φτάσει 200 κιλά) σε συνδυασμό με τον εθισμό του στην ηρωίνη. Μετά από ένα μικρό διάστημα ο μάνατζερ του και ο Curtis Mayfield συνέλεξαν το υλικό που είχε ηχογραφηθεί και μαζί με παλαιότερες ηχογραφήσεις χωρίς φωνητικά και έτσι μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν αυτόν το δίσκο. Είναι πιθανό κάποια από τα τραγούδια να είναι από διαφορετικούς μουσικούς επειδή ο μέντορας του Curtis Mayfield ήθελε μόνο τον Ramey και όχι τους μουσικούς του. 

Η κυκλοφορία του δίσκου δεν είχε επιτυχία και ξεχάστηκε γρήγορα από την επικρατούσα τάση στη μουσική σκηνή. Ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα ο δίσκος έγινε κλασσικός για τους μουσικούς της Soul αλλά και για τους οπαδούς της hip-hop. Ειδικά το "Hard Times", αλλά και τα  "Listen to Me" και "Mighty Mighty Children" έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλά τραγούδια και μουσικούς της ραπ και από εκεί προκύπτει και η μεγάλη επιρροή που είχε στην hip-hop μουσική σκηνή. 

Με φωνητικά που συγκρίνονται με αυτά του μεγάλου Ottis Redding και ένα κράμα Soul, Funk και R 'n' B μαζί με ψυχεδελικά στοιχεία, ο δίσκος αυτός αποτελεί τη μουσική διαθήκη ενός αδικοχαμένου μεγάλου ταλέντου. Επομένως ο τίτλος του: "Ο ζωντανός θρύλος" μόνο ως φόρος τιμής μπορεί να εξηγηθεί για κάποιον που θα γινόταν σίγουρα θρύλος αν είχε προλάβει να ζήσει λίγο παραπάνω.





« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου