ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Δεντρο-εξολοθρευτής



Ξεκίνησα να γράψω μια ανάρτηση για το παρακάτω βίντεο. Αλλά είναι τόσες οι ηθικο-τεχνολογικο-οικονομικο-κοινωνικο-περιβαντολλογικές προεκτάσεις όπως και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους όταν το εξετάζεις ως προς τη συμπεριφορά μας ως είδος που αυτοαποκαλείται νοήμον.. που χάθηκα στην...απεραντότητά τους!

Σκέφτηκα, για να δικαιολογήσω την αδυναμία μου να το περιγράψω, ότι είναι μια από αυτές τις εικόνες που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ή...ίσως πάλι,
να μην υπάρχουν αρκετά λόγια!

Το είχα δει πριν λίγο καιρό στο Discovery Channel όπου εκθειάζονταν
[λόγ. < ελνστ. ἐκθειάζω 'λατρεύω σαν θεό'] ` οι δυνατότητες (ταχύτητα και η δύναμη φυσικά) καθώς και η τεχνολογία του "Δεντρο-εξολοθρευτή". Λίγο από την δύναμη ήταν βεβαίως και η "δύναμη" του ανθρώπινου μυαλού!

Εγώ με την σειρά μου, προσπαθώ να αντιστέκομαι και να μην προσκυνάω είδωλα. Ίσως έτσι, βλέποντας το απογυμνωμένο, μόνο από αυτές τις τέσσερις θεότητες, θέλω ειλικρινά να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη που σας υποβάλλω σε τέτοιο θέαμα...


« PREV
NEXT »

8 σχόλια

  1. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις κάτι σε αυτό που σου παραθέτω απλά ρίξε μια ματιά(Αποκάλυψη 11:18)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πει κανείς αγαπητέ Ιπτάμενε.
    Μόνο λύπη για την κατάντια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ιπτάμενε καλημέρα.Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω.Θεωρώ πως όταν κόβεις ένα δέντρο είναι σαν να σκοτώνεις κάποιον ο οποίος κάθετε αγέροχος τόσα χρόνια,τον ρίχνεις κάτω και αρχήζεις να τον κατακρεουργείς.Είναι ένα επάγγελμα που δεν θα μπορούσα να το κάνω.Βλέπεις τα δάση του Αμαζονίου που τα κατασπαράζουμε σαν άγρια θηρία,για την απόκτηση περισσότερης γης,Βλέπεις τα δάση μας κάθε χρόνο να καίγονται για να μπορέσουν κάποιοι να καταπατήσουν τη γη ηοποία αννήκει στα δέντρα. Πρόκειται για γενοκτονία.
    Αλλά.Η παραδοσιακή υλοτομία καλύπτει τις ανάγκες μας για ξυλεια και αναζωογονεί το δάσος.Κόβοντας τα γέρικα δέντρα και αφήνοντας τα νεαρότερα,που είναι γύρω του σαν στάχια,να μεγαλώσουν.Το βίντεο πιστεύω οτι είναι από Σκανδιναβική χώρα.Διότι εκεί καλιεργούν τα πεύκα,τα φροντίζουν τα κλαδευουν τα κόβουν και στη θέση τους φυτεύουν νέα.
    Αλλά όπως και να το κάνεις βρε αδερφέ κόβεις μια ζωή Και ο φόνος παραμένει φόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου έφερες τώρα στο νου ατέλειωτες ιστορίες, που άκουσα από παλιούς ¨ρετσινάδες" (αυτούς που κάποτε μάζευαν το ρετσίνι από τα πεύκα),καλοκαιρινά βράδυα στη Σκόπελο.
    Για ξωτικά που κυκλοφορούσαν και προστάτευαν το πευκόδασος, για νεράϊδες όμορφες που ξετρέλαιναν άντρες νέους και γέρους που είχαν να δουν γυναίκα μέρες από τη φύση της δουλειάς τους, για τα άστρα που κάνανε κύκλους στο στερέωμα και είχαν ξωπίσω τους χίλιες αλληγορίες, κι άλλα κι άλλα....
    Θά' θελα νά 'μουν συγγραφέας να τα συλλέξω και να τα γράψω μα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ιπτάμενε έχεις μείνει πολύύύ΄πίσωωωω


    αυτό είναι ρε συ το αγαπημένο gadget της Δεξιάς εν Ελλάδι, ειδικά ο ομέρ-κακλά-πριόνης και ο κουφός-σαρακατσάνος έχουν από δύο τέτοια, ένα στην Αθήνα και ένα στο χωριό τους.

    βοήθειάς μας!

    ο Εφραίμ να βάλει το χέρι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Γιάννη,
    τα τερατώδη μηχανήματα δεν χρειάζονται μόνο τρελούς εφευρέτες, χρειάζονται και σχιζοφρενείς "χειριστές"...

    Πάντως αυτό το έχεις μείνει πίσω, είναι εν μέρει όχι μόνο αλήθεια, αλλά και κάτι πολύ χρήσιμο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανικός! Και στην πανίδα και στη χλωρίδα.
    Ιδιαίτερα τώρα, που η κακουργούσα τεχνολγία έρχεται να προσθέσει
    στη φωτιά και το τσεκούρι
    και τους δενδρο-εξολοθρευτές της.
    Και βέβαια πρέπει να χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους "οικολόγους" κυνηγούς μας,που αφήνουν ακόμη ζωντανά έστω και τα τζιτζίκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άστα να πάνε, αδελφέ παπα-Ηλία...
    Ολοταχώς βαδίζουμε και κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ακριβώς που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή