ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Το ποτάμι της Ελευθερίας - Freedom River




Concentrating on an area of growing concern in our society--the indifference that makes people blind to the injustices around them--this animated parable traces how the erosion of freedom, like the pollution of natural resources, can occur so gradually that both evade the attention of a busy and preoccupied nation. (Narrated by Orson Welles)

Στοχεύοντας στην αδιαφορία που τυφλώνει τους ανθρώπους για τις αδικίες που τελούνται γύρω τους, αυτή η παραβολή κινουμένων σχεδίων δείχνει πως η διάβρωση της ελευθερίας, όπως η μόλυνση των φυσικών πόρων, μπορεί να συμβεί τόσο σταδιακά που ξεφεύγει της προσοχής ενός απασχολημένου και απορροφημένου έθνους. (Αφήγηση από τον Orson Welles)


« PREV
NEXT »

4 σχόλια

  1. Υπέροχο το βίντεο.

    Αναρωτιέμαι τελικά αν υπάρχει δυνατότητα αφύπνισης πριν φτάσουμε στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης, πριν πιάσουμε πάτο …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδελφέ,

    σωστό, αλλά αυτό είναι το ένα σκέλος της ερώτησης.
    Αυτό που βρίσκω ακόμα πιο σημαντικό και θα ήθελα να το κάνω ανάρτηση (ίσως η επόμενη αν βρω το χρόνο) είναι αυτοί που αφυπνίστηκαν τι πρέπει να κάνουν; Η παραβολή δείχνει ότι παίρνουν τα εργαλεία τους πάλι στα χέρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πάντα ρει δις εις τον αυτόν ποταμόν αν εμβαίης.

    Και επειδή πιστέυω ότι και να γνωρίζαμε το μέλλον και να είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε τα πράγματα από την αρχή χωρίς λάθη,όπως ο ποταμός δεν είναι ποτέ ίδιος διότι νέα νερά τον διατρέχουν, έτσι και εμείς κάποιο λάθος θα κάναμε πάλι και το πεπρωνένο φυγήν αδύνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποτάμι βρώμισε, και ίσως έτσι να ήταν γραφτό, αδελφέ.
    Εμείς που το βλέπουμε, τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή