ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τι μας χρειάζεται ο ανασχηματισμός;

Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί πολύπαθε, πολυβασανισμένε και πολυβομβαρδισμένε (από τα ΜΜΕ) αναγνώστη τι μας χρειάζεται; Έχω αρκετά χρόνια στην πλάτη μου για να μπορώ και εγώ ο αργόστροφος να καταλάβω ότι ποτέ κανένας ανασχηματισμός δεν οδήγησε πουθενά. Ειδικά ο πρόσφατος ανασχηματισμός είναι ότι πιο γελοίο έχω ακούσει. Λες και το πρόβλημα μας είναι ότι κάποια υπουργεία πρέπει να αλλάξουν κεφαλή για να πάνε καλύτερα τα πράγματα! Ακόμα και ένας αγράμματος ξέρει ότι από μάπα πρώτη ύλη δεν μπορείς να φτιάξεις νόστιμο φαγητό, όσο και αν το ανασχηματίσεις. Δεν αλλάζουν τα πράγματα αν οι κεφαλές - προδότες αντ-αλλάξουν απλά καρέκλες ή αν καινούργιοι προδότες πάρουν τη θέση άλλου προδότη. Ειδικά  κάποιοι καινούργιοι προδότες δεν είναι μόνο προδότες της Ελλάδος και του λαού της αλλά και των ίδιων των αρχών τους. Ξέρετε είναι από αυτούς τους ανθρώπους με ανάλαφρη ηθική ώστε να μπορεί να αλλάζει κατά περίσταση. Ξέρετε μωρέ, αυτοί που λένε εγώ έχω αρχές, αλλά τώρα που υπουργοποιήθηκα έχω άλλες (δείτε εδώ). 

Άρα δεν είναι για εμάς ο ανασχηματισμός. Τότε για ποιον είναι; Μα για τον πολυχρονεμένο μας φυσικά και την κλίκα του. Τι θα κερδίσει ρωτάτε; Μα χρόνο φυσικά. Χρόνο που είναι απαραίτητος για όλους τους αφεντάδες μας. Ντόπιους και ξένους. Απαραίτητος όχι για να αντιστρέψει την κατάσταση. Αυτό δεν γίνεται με τίποτα, η πτώση δεν αντιστρέφεται. Ο χρόνος που θέλουν να κερδίσουν έχει να κάνει με την ηλίθια λογική τους ότι αυτοί οι γνωστικοί που ξέρουν να μετράνε, θα καταφέρουν να βρουν μια λύση. Λύση που αν βρεθεί όσο αυτοί είναι ακόμα στην εξουσία, θα καταφέρουν να κρατήσουν τις πολυαγαπημένες τους καρέκλες. Μυαλό γιοκ. Πράγμα που δεν περίμενα είναι αλήθεια από ένα μεγάλο στοχαστή - αντιεξουσιαστή - σοσιαλιστή. Θα το περίμενα από κάποιον, ας πούμε που δεν έχει καν το μυαλό να σταματήσει το ποδήλατο για να βάλει την αλυσίδα που βγήκε αλλά το κάνει εν κινήσει. Τώρα που το σκέφτομαι αυτός ο ανασχηματισμός σίγουρα έχει πολλές ομοιότητες με την εν λόγω μεγαλειώδη και προφανώς πρωτότυπη προσπάθεια για την επανατοποθέτηση της αλυσίδας εν κινήσει... Ρε μπας και φταίει που ο ποδηλάτης είναι ο ίδιος; Μπα, η ιδέα μου θα είναι αφού το δις εξ εξαμαρτείν ουκ ανδρός στοχαστού... 
Επικίνδυνη άγνοια που επιταχύνει αντί να επιβραδύνει την πτώση με αποτέλεσμα η πρόσκρουση να αποκτήσει περισσότερη ορμή, αν μου επιτρέπετε την άποψη μου.

Ξέρετε τι ακολουθεί μετά τον ανασχηματισμό; Μα φυσικά, αφού είστε γατόνια: άλλος ανασχηματισμός και άλλος και άλλος μέχρι να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή ειδικά δεν φαίνεται διατιθεμένη να το κάνει. Δεν θα το κάνει γιατί έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να μας σώσει. Δείξτε κατανόηση και βοηθήστε τον άμοιρο το Γιωργάκη. Μόνος του παλεύει· για εμάς. Μια στήριξη, ρε παιδιά! (εδώ)

ΥΓ. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας (ανα)σχηματισμός σκύλου από κόπρανα σκύλου. Όπως και στην περίπτωση του παραπάνω ανασχηματισμού, μην αφήσετε να σας ξεγελάσει το όποιο αισθητικό αποτέλεσμα: αν τυχόν το ακουμπήσετε, πλύνετε καλά τα χέρια σας. Είναι τραβηγμένη από την έκθεση μιας φίλης εδώ στην Ολλανδία.  

Και για να μην ξεχνιόμαστε: 

« PREV
NEXT »

3 σχόλια

  1. Δεν ξερω ποσο χρονο θα κερδισουν αλλα το λυντζαρισμα δεν θα το γλιτωσουν. Εχεις δικιο νοιαζονται μονο για το προσωπικο τους συμφερον και τον λαο τον αγνοουν.Ειναι μια κυβερνηση που μου θυμιζει το ποιημα του ΚΑΒΑΦΗ περιμενοντας τους βαρβερους. Οσο για τον ΠΑΝΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΞΕΦΤΕΛΙΣΕ ΑΛΛΑ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ.Ακομη γελαω με το βιντεακι. εφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφερον αλλά συναισθηματικα αποστασιοποιημένη όλα τα "γεγονότα" της τελευταίας πολιτικής "κρισης".
    Ηταν σαφές το στησιμο της όλης κρισης(και αυτής θα έλεγα).
    Το πρωί της Τεταρτης άρχισαν να ανεβαινουν οι τόνοι και να κυκλοφορούν φήμες διαφορες. Παρατηρωντας τις αντιδρασεις του κόσμου(αλλά και τις δικές μου) είδα πώς, τεχνηέντως, αυξαιναν την ένταση, την ανασφάλεια και τον πανικό σταδιακά.
    Πιστευω πως κανεις δεν θέλει να κυβερνησει αυτη τη στιγμή, απολυτως κανεις.
    Η αισθηση του πανικου κορυφωθηκε το βραδυ της Τεταρτης.
    "πεφτει η κυβερνηση", "αλλο σχημα κυβερνησης""σοβαρες, πρωτογνωρες εξελιξεις".....κλπ κλπ
    Την επομενη μερα, αν δεν κανω λαθος,
    αρχισαν οι δηλωσεις/κινησεις "βαθιας" ανησυχιας (και παραλληλα εμμεσης στηριξης χωρας/κυβερνησης απο αρχηγους ξενων κρατων βλέπε Μερκελ, Σαρκοζι, Ομπαμα κλπ)
    Επερχεται ενος βαθμου ανακουσφιση στο συναισθημα του μεσου αναστατου πολιτη.
    Αμφισβητηση του πρωθυπουργου, θυμωμενοι βουλευετες ή να πω αγανακτισμενοι που ειναι και πιο πιασαρικη λέξη?
    Στο λογο των βουλευτων αναφερεται συχνα η λεξη αγανακτηση, αγανακτισμενος, οργη και παρομοιες. Ειναι, δηλαδη, και αυτοί αγανακτισμενοι.
    (Αυτο ηταν το δευτερο κομματι της, τελεια σκηνοθετημενης, πολιτικης κρισης)
    Βγαινει ο πρωθυπουργος.Απολογειται.
    Κατανοει. Εξηγει. Κλπ, κλπ
    ΕπερχεταΙ Η "ΛΥΣΙς", Η "ΚΑΘΑΡΣΙΣ"
    της τραγικης τραγωδιας που υποτιθεται πως εζησε η χωρα 2 μερες.
    Ο απο μηχανης θεός?
    Ο ανασχηματισμός.
    Κι όλοι , οι σχεδον, ανακουφιζονται που εχουν, πάλι, κυβερνηση.
    Ανασχηματισμενη.
    "ΦΡΕΣΚΙΑ".
    "ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ"
    "ΘΑΡΡΑΛΕΑ"
    κλπ
    κλπ
    κλπ
    Ετσι περιπου ειδα εγω το εργο αυτο που παιχτηκε στην χωρα μας Ιπταμενε.
    Αυτη την αισθηση ειχα.
    Του εργου του πολυ καλα σκηνοθετημενου.
    Αυτα.
    Καλημερα Ιπταμενε μου
    εκει στας Ολλανδιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Έφη

    Σε τέτοια ανήθικα άτομα μόνο δούλεμα και εξευτελισμός αρμόζει.


    @ Πεταλούδα

    Χιλιοπαιγμένο σενάριο που κατάντησε αηδία. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς χωρίς προσωπικό συμφέρον που να του δίνει σημασία...

    Τις καλημέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή