ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Television - Marquee Moon (1977)



Οι Television δημιουργήθηκαν στην Νέα Υόρκη το 1973 και η επιρροή τους είναι βασική στην εξέλιξη της πανκ και εναλλακτικής (alternative) μουσικής.
Ξεκίνησαν την καριέρα τους από το CBGB κλαμπ που θεωρείται ο τόπος γεννήσεως της ροκ, πανκ και folk μουσικής της Ν. Υόρκης. Αν και ο ήχος τους έμοιαζε με τον ήχο των σύγχρονων τους πανκ συγκροτημάτων, εντούτοις ήταν πιο καθαρός, με αυτοσχεδιασμούς και τεχνικές ικανότητες, αντλώντας επιρροές από την πρωτοποριακή τζαζ και το ροκ του 1960. Γι' αυτό και το είδος τους περιγράφεται ως ροκ, art punk, post-punk, proto-punk.
Το πρώτο άλμπουμ τους (Marquee Moon - 1977) συχνά θεωρείται ως η καθοριστική κυκλοφορία της πανκ εποχής. Σε αυτό είναι εμφανής η δημιουργία ενός νέου "λεξιλογίου" στην κιθάρα που οφείλεται στην άρνησή τους να ακολουθήσουν τις γνωστές δομές του ροκ. Έτσι αφαίρεσαν τις μπλουζ επιρροές ενώ διατήρησαν την ακατέργαστη δυναμική του garage rock, προσθέτοντας πολύπλοκα λυρικά σόλο που θυμίζουν σόλα της τζαζ και της ροκ. Με κοφτούς ρυθμούς και εύπλαστες μελωδίες εξερεύνησαν αντισυμβατικούς για την εποχή τους δρόμους, δημιουργώντας έτσι τη βάση για τα μετέπειτα συγκροτήματα της πανκ. 
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ακόμα ένα δίσκο το 1978 και μετά διαλύθηκε ξαφνικά κυρίως λόγω διαφωνιών ανάμεσα στους κιθαρίστες του. Ενώθηκαν ξανά το 1991 για ένα καινούργιο άλμπουμ αλλά ξαναδιαλύθηκαν το 1993. Το 2001 ενώθηκαν και πάλι για μερικές συναυλίες στη Βρετανία και στο Σικάγο. 


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου